Newbornshoot voor € 120,−

Misschien is het wel het meest bijzondere wat je kan overkomen: de geboorte van je kindje. Laat hem of haar daarom vereeuwigen in deze kwetsbare, mooie eerste weken van je baby’s leven. Vooral die eerste levensdagen gaan zo snel voorbij.

Het fotograferen van pasgeborenen vereist speciale aandacht. Je hebt wellicht een idee van hoe de foto’s eruit zullen gaan zien maar uiteindelijk bepaalt de baby hoe de shoot verloopt. Daarom doe ik er alles aan om samen met jullie een omgeving te creëren waarin de baby zich zo prettig mogelijk voelt.

Een newborn shoot vindt bij voorkeur plaats rond een week na de geboorte, maar iets later kan ook (tot twee weken na de geboorte). De reden hiervoor is, dat baby’s in deze periode nog veel slapen en weinig last hebben van krampjes, zodat ze vrij gemakkelijk in verschillende poses kunnen worden gelegd. Ook krijgen ze na twee weken vrij snel een eigen willetje en dat is voor een newbornshoot wat lastiger.

De newbornshoot zal plaatsvinden bij jullie thuis en er wordt ruim de tijd genomen om de baby in slaap te krijgen.

Wanneer de baby geboren is

Is de baby eenmaal geboren, dan rusten jullie eerst lekker een aantal dagen uit.

Zodra jij denkt (eventueel in overleg met de kraamverpleegkundige) dat jij en je kindje er klaar voor zijn, dan mail je mij (fotometha@gmail.com).

Ik zal je dan aangeven welke data ik langs kan komen.

 

Beste tijdstip voor een newbornshoot

De ervaring leert dat pasgeboren baby’s erg moe zijn ná hun badje en voeding. Logisch dat dit het beste tijdstip is voor de newbornshoot.

Wanneer je baby in bad is geweest, kleed hem of haar dan niet volledig aan. Een luier is voldoende en wikkel de baby dan in een warme omslagdoek zodat hij/zij het niet koud krijgt. De baby zal het niet leuk vinden wanneer we hem of haar al snel daarna weer uit gaan kleden. En uiteraard zet je de kachel iets hoger. Tijdens een newbornshoot ligt de baby vaak even bloot, een warme omgevingstemperatuur is daarom erg belangrijk.

Vaak spreek ik ’s morgens rond 10.00 uur af. Wanneer jij je baby eten geeft, bouw ik de setting voor de newbornshoot op zodat we kunnen beginnen zodra de baby zijn of haar buikje vol heeft.

 

De newbornsetting

Omdat ik bij newbornfotografie uitsluitend gebruik maak van bestaand licht, zoek ik in jullie huiskamer een plek waar mooi natuurlijk licht naar binnen valt. Een licht moment van de dag is daarom aan te bevelen. In het voorjaar, de zomer en de (vroege) herfst is dit geen enkel probleem, maar in de wintermaanden wanneer de dagen veel korter zijn, hebben we rond het middaguur het meeste/beste licht. Om diverse poses te kunnen maken, beschik ik over verschillende newborn accessoires waarvan ik er veel meeneem. Ik kom met manden, mutsjes, doeken, dekentjes, kleedjes etc. Ook gebruik ik vaak een grote zitzak.

Heb je zelf een leuk kleedje, knuffel of iets leuks om te gebruiken tijdens de shoot? Dit is altijd mogelijk!

De newbornshoot

Omdat de baby de regie in handen heeft is van te voren niet te voorspellen hoeveel tijd een newbornshoot exact gaat duren, hij of zij bepaalt hoe lang het leuk is!

Natuurlijk geven we niet op bij het eerste huiltje en uiteraard mag de baby tussendoor gevoed, getroost en geknuffeld worden en vaak zijn de kleine baby’s daarna weer helemaal tevreden en gelukkig; hét moment om weer verder te gaan en een nieuwe pose te proberen.

Wanneer we samen hebben besloten dat er voldoende newbornfoto’s zijn gemaakt mag de baby terug in het wiegje en ruim ik de hele setting op zodat alles weer op de plek staat waar ik het bij binnenkomst aantrof.

Inmiddels is het al gauw een paar uur later. Handig om te weten, zodat je eventueel het kraambezoek op een ander tijdstip kan plannen.

De newbornfoto's

Nadat alle newbornfoto’s op een externe locatie zijn opgeslagen, begin ik thuis met de strenge selectie. Alleen de allermooiste newbornfoto’s worden goedgekeurd.

Vervolgens worden de geselecteerde foto’s door mij bewerkt m.b.v. Photoshop.

Geen paniek dus wanneer jullie baby net op het moment van de shoot kleine schrammetjes op zijn of haar gezichtje heeft.

Eventueel gemaakte foto’s op de babykamer of van verschillende kraamcadeautjes verwerk ik in een mooie collage.

 

newborn - fotoshoot - Metha Eikens - fotografie - voetjes

Wat zit er bij in begrepen?

  • De door jezelf uit te kiezen 12 Digitale bestanden in hoge resolutie.
    (eventueel kunnen meer gemaakte foto’s bij besteld worden - per 3 extra foto's € 10,00)
  • Hoge resolutie bestanden kun je zelf laten afdrukken op elk gewenst foto formaat (tot poster formaat), canvas, geboortekaartjes, fotoalbum etc. wanneer, waar en zo vaak als je wilt!
  • Mij! En hiermee bedoel ik natuurlijk mijn creativiteit en de tijd dat ik de fotoreportage maak en bewerk.
  • Een professionele en ontspannen sessie van 2 tot 3 uur aan huis.
  • Professionele nabewerking.
  • Reiskosten zijn inbegrepen t/m 20 km vanaf Musselkanaal, daarna € 0,35 p/km.
  • Bij het maken van een afspraak geef je toestemming om de foto’s te mogen gebruiken voor eigen promotie van mijzelf. Dit kan zijn: plaatsing op websites/social media en/of drukwerk en inzending voor fotowedstrijden. Wil je dit niet geef dit dan aan!

Een newbornshoot is ook als cadeaubon verkrijgbaar

Extra - Een minialbum met de mooiste foto's € 19,00 incl. BTW

Combinatie van een zwangerschapsshoot met een newbornshoot kan ook . De kosten zijn dan samen € 180,00 incl. BTW

Zwangerschapsshoot zonder newbornshoot is € 85,00 incl. BTW (inclusief 12 foto's digitaal in hoge resolutie)

Geboortekaartje

Mocht je een foto van je baby willen voor het geboortekaartje, dat kan ook. Bellen en ik kom zo spoedig mogelijk. Diezelfde dag dat ik de foto heb gemaakt zal ik de foto in het juiste formaat naar je toesturen zodat de kaartjes gedrukt kunnen worden.

Ook is er de mogelijkheid dat ik het kaartje samen met jullie ontwerp.

Ontwerpen van kaartje (in overleg)

Voor het boeken van een newbornshoot en voor meer informatie kunt u mailen met fotometha@gmail.com